Band

Audio Adam

Tjerk Koekkoek – Zang/Piano

Jasper Dijkstra – Gitaar/Zang

Ronald Maas – Basgitaar/Zang

Robert-Jan Zigterman – Drums

AUDIO ADAM

Biografie Audio Adam 2013

De Utrechts/Groningse formatie Audio Adam behoeft geen introductie meer. Met het debuutalbum This is our home (nov 2012) en de krachtige liveshows heeft het viertal zich stevig weten te nestelen in de Nederlandse pop-/rock scene. De muziek komt recht uit het hart en wordt door 3FM en muziekbladen vergeleken met bands als Snow Patrol en Keane.

→ Patrick Lamberts (Musicmaker): “Het album stroomt over van de catchy melodieën en menig band zal jaloers zijn op de knallers van refreinen.(…)Zonder hier in een stroom van superlatieven te vervallen, ben ik vooral verrast dat ik nog zo verrast kan worden door een Nederlandse popgroep”.

De single You’ll be alone speelden ze in DWDD en opvolger City of sins werd dagelijks op 3FM gedraaid. De aansluitende landelijke clubtour eindigde in een volgepakt Paradiso. De daaruit voortvloeiende videoclip i.s.m. Arthur Adam werd op de website van Coldplay aangeprezen. Dat de band ook op de podia niet onopgemerkt is gebleven blijkt wel uit het drukke festivalseizoen en supportshows bij onder andere Counting Crows, Ilse DeLange en Go back to the zoo.

In 2011 stond de band in de finale van de Sena Pop Award, werden ze met Hands off me verkozen tot 3FM Serious Talent en zagen de vier mannen het hele land tijdens de Popronde. Het jaar 2012 begon goed met drie shows op het officiële Eurosonic-programma, voerde hen langs podia in het hele land en eindigde met twee uitverkochte presentaties van het album dat de mannen met Guido Aalbers (o.a. Miss Montreal, Lorrainville) opnamen. Inmiddels werkt Audio Adam hard aan nieuw materiaal, waarvan zij het publiek een eerste voorproefje laten horen tijdens de Popronde 2013. Begin 2014 staat de release van het tweede album gepland.

Officiële website: www.audioadam.nl
Twitter: https://twitter.com/audioadam
Facebook: http://www.facebook.com/audioadamband